Pakkanen paukkuu ulkosalla ja Romin tassuja paleltaa...
Ennen toista operaatiota Romi kesti all -20 asteen pakkaset vielä ihan hyvin, mutta nyt alkaa jalka nousta jo siinä -18 asteen paikkeilla. Olen arvellut tämän johtuvan operaatioista (ylimääräiset jalassa sisällä) sekä niistä aiheutuneesta verenkierron vähentymisestä. Onhan ihmisilläkin usein niin, että operoitu paikka paleltuu aina ekana.

Jotta vältyttäisiin takapakeilta, pyrin pysymään venyttely- ja jumppatahdissa säännöllisesti mukana. Päivittäin päivittäin - aina ainakin vähän! Lenkkeilyt on nyt taasen vähemmällä...

Romi kulkee kylmälläkin pieniä matkoja ulkosalla kaunista ravia, mutta jos vilpostaa, väsyttää tai askelrytmi sekottuu alkaa näkyä ajoittaista keventämistä.
Huomaan itsessäni, kuinka koulutus on vaikuttanut - havainnoin Romia nyt aivan erilailla kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Huomaan tarkemmin askelluksen muutokset, kevennykset ja muut pikkuseikat, joita varmasti oli myös ekan operaation jälkeen. Nyt kuulostaa itse asiassa todella naiivilta, kuinka koulun aloittaessani kuvittelin Romin jo kuntoutuneen alle puoli vuotta sitten tehdystä operaatiosta... Onneksi kokemusta ja tietoa on tullut roimasti lisää.

Nyt myös huomaan, miten erilainen koiraa on kuntouttaa talvella kuin kesällä!
Ei pääse uimaan, on kylmää ja liukasta, ei voi juoksuttaa hangessa - pehmeästä sammalalustasta nyt puhumattakaan...
Mettäjuoksentelut on toistaiseksi pakkasten ja hankien takia pannassa, koska vaikuttavat rasittavan jalkaa ehkä hieman liikaa. Luulen, että on parempi jättää vapaana riekkumiset koko talvena vähemmälle, jollei sitten löydy tasamaapaikkaa, jossa voisi riskittömämmin temmeltää...

Tänään jumppien yhteydessä kävin Romin läpi ja yllätyin!
Plikka ei ollut lähes lainkaan jumissa - ainoastaan kyljissä oli hieman kireyttä (aiemmin ovat olleet the ongelmakohta) ja eturaajojen pienet lihakset ja kalvot olivat hieman jäykät.
Katson siis Romin kunnon mukaan, teenkö hieronnan ensi viikolla, kuten olin suunnitellut, vai riittääkö kenties pelkkä lämpöhoito. Romi kyllä nauttii käsittelyistä jo niin kovasti (toista se oli silloin, kun hieronnat -08 aloitettiin...), että jo melkein siksi voisi hieronnan tehdä.
Vielä kun saadaan takaraajojen lihaserot tasaantumaan, niin hyvin kulkee!
Takasethan olivat jo paljon ennen operaatiota eripariset - vasen jalka siis vahvempi - mutta nyt on mielestäni operaation jälkeen jo tullut tasoitusta. Otin reisistä parit mitat ja jollen ihan metsään luvuissa mennyt, niin eroa vasemman ja oikean reiden välillä olisi vielä semmoiset 4cm.