Nyt on sitten leikkaus onnistuneesti takanapäin!

Eilen käytiin vielä hieno aamulenkki syysilmassa ja pöyhittiin pudonneita lehtiä, mikä oli Romista ihan superia. Sitten kello yhdeksi vietiin Romi Raholan Eläinystäväsi Lääkäriin, missä meitä jo odoteltiinkin.
Rauhotuspiikki kankkuun ja untenmaille!

Alkuun arvioitiin, että leikkaus kestäisi ainakin neljään asti, mutta vähän pidempään sitten meni. Kaikki oli kuitenkin mennyt suunnitelmien mukaan ja melko vähäisillä toimenpiteillä oli selvitty.
Romilta siis poistettiin venynyt "ylijäämäsiivu" nivelkapselin lateraalipuolelta sekä korjattiin revennyt polven sivuside. Itse polvilumpio tuettiin paikoilleen "ankkuroimalla" se reisiluun lateraali-(eli ulko)reunalla olevaan nuljuluuhun. Lisäksi tehtiin myös antirotaatiosutuura, jonka tarkoituksena on estää sääriluun kiertymistä sisäänpäin.

Pehmytkudosten limitykset sekä antirotaatiosutuura - aivan kuin vasempaan polveen -08.

Ajanmittaan nylonsiteiden toiminnan korvaavat nivelkapselin omat siderakenteet. Tämä on odotettavissa n. 2-3 kk:n kuluttua, jolloin viime leikkauksen jälkeen Romin jalka hetkellisesti myös kipuili.

Neiti hetki kotiutumisen jälkeen n. klo 19 - vielä kovasti lääkehuuruissa.

Kotiutuminen sujui melkoisen rauhallisesti. Toinen koirani Birke (6kk) vaistosi, että Romilla on jokin hullusti ja osasi käyttäytyä tavallista rauhallisemmin. Toistaiseksi tytöt ovat kuitenkin eri huoneissa, jottei pääse tapahtumaan vahinkoja tai Birke ei pääse "pesemään" haavaa.

Romi "näki pikku-ukkoja" kovasti koko illan, mutta hieman selvittyään ruoka ja vesikin maistui.
Pissalla käynti ei vielä onnistunut, vaan sitä odoteltiin aamuun.

Leikkaussalissa annettujen vahvempien lääkkeiden vaikutuksen loputtua Romi ei ole oikein painoa jalalle vielä laskenut. Nyt tyttö saa Rimadyliä sekä antibioottia.

Tikkien poisto ja kontrolli on varattu 18. päivän aamulle ja sen jälkeen päästäänkin jumppailemaan ja myös aloittelemaan liikuntaa lyhyillä hihnalenkeillä...