Tänään oli kontrollikäynti Juhalla sekä tikkien poisto.
Valitettavasti kauluria ei saanutkaan vielä heittää hus-kukkuuseen, vaan pari päivää ois vielä hyvä sitä pitää, jotta vältytään liialliselta haavan kutkuttelulta - tikkienpoiston jälkeen kun yleensä kutittaa.

Haavassa on pieni "nahkaruttu", mutta muuten se on lääkärinkin mielestä oikein siisti ja hyvin parantunut. Puhdistettiin betadinellä ja rasvattiin "hunajarasvalla" ja se oli siinä.
Juha (Kallio, ELL) katseli, että Romi käyttää jalkaa jo oikein hienosti eikä tutkimisessa havaittu turvotusta tai merkittävää kipua. Liikeradat on myös kunnossa ja Romi venyy hyvin, vaikka reiden etupuolen lihakset ja lonkan koukistajat onkin luonnollisesti hieman kireät.
Polvi oli siis tilanteeseen nähden niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Hienoa!

Nyt aletaankin sitten varovaisesti ja kiertoliikkeitä välttäen venytellä Romin jalkaa päivittäin.
Eli nyt venytellään jalkaa suorana taaksepäin (ja hieman ulospäin, mutta vain reittä) ja koukussa eteenpäin, jotta saadaan liikeradat pysymään kunnossa ja lihakset palautumaan.
Romi sai lääkärillä ensimmäisen Cartrophen -pistoksen ja niitä annetaan kotosalla vielä kolme noin viikon välein. Lisäksi jatketaan Rimadylin antamista, mutta vähennetään annosta 50mg päivässä.
Kaikkein paras muutos on kuitenkin se, että nyt saadaan luvan kanssa alkaa tehdä myös pieniä lenkkejä! Niitä Romi onkin jo ihan selvästi kaivannut. Alkuun kuljetaan vaan muutama sata metriä ja kierretään pihapiirissä, mutta Juhan mukaan liikunnan määrää (kunhan liikunta on hallittua) voi melko nopeastikin lisäillä, jollei jalka kipeydy ja ontuma provosoidu.

Nyt Romi on kuitenkin ihan kuitti hieman stressaavan lääkärikäyntinsä jälkeen ja kuorsaa tyytyväisenä syvässä unessa...